Film

Skjermbilde 2017-06-11 kl. 16.26.37.png‘Paraplyene i Chembourg’ (Jacques Demy, 1964) regnes som en av tidenes mest romantiske filmer. Spillefilmen er en musikal hvor karakterene synger hver eneste replikk. Musikken er komponert av Michel Legrand.
Hayward (2002, s. 249) hevder at filmen kombinerer “realism with sweet sugariness”, noe jeg vil si meg enig i siden filmens tematikk er skuffende kjærlighet, som pudres av stilistiske virkemidler som gir tilskuer en opplevelse av en estetisk vakker og klisjèfyll historiefortelling.

Referanser
Hayward, S. (2002). Cinema Studies: The Key Concepts. New York: Routledge.

 

Skjermbilde 2017-06-11 kl. 16.26.24Skjermbilde (skam.p3.no)
‘SKAM’ (Julie Andem, 2015-) blir sett av alle. Nesten alle. I tv-serien ‘SKAM’ følger vi jentene Eva, Noora, Vilde, Chris og Sana gjennom videregående skole. I nåværende sesong, fjerde og siste, følger vi Sana. Første episode kom i går, en episode som gir tilskuer et innblikk i den muslimske kulturen.
NRK gir folkeopplysning på en brilliant måte. I ‘SKAM’ får hovedsaklig 16- åringer et dypdykk i store og vanskelige temaer som religion, ungdomstid og homofili. Stor klapp til Julie Andem og NRK!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s